Kleding informatie

CRAFT Compressiekousen

De sportkousen zijn voorzien van een speciale breitechniek, waardoor er compressie (druk) op je onderbeen gegeven wordt. Deze compressie is het hoogst op de enkel en neemt naar de knie toe geleidelijk af. Zo wordt de compressie optimaal verdeeld over je onderbeen en heeft deze het hoogste effect.

Hierdoor geeft de compressiekous je de volgende effecten tijdens of na het sporten:

  • Verbetert de bloedcirculatie in de benen
  • Verbeterde stabiliteit
  • Minder spierpijn
  • Sneller herstel na inspanning
  • Afnemende druk van enkel naar kuit


Technisch materiaal

Bij kleding welke niet zijn behandeld met zilver ionen, kan bij verkeerd gebruik odeur ontstaan. Dit probleem kan beginnen wanneer men de kleding op verkeerde wijze wast. Indien wasverzachter gebruikt wordt, worden de vezels losser en hierdoor de functionaliteit aangetast. Er zal een ophoping van zweet ontstaan in de losse vezels en hierdoor ontstaat een verstopping. Dit heeft tot gevolg dat de ventilatie en afvoer van vocht niet meer optimaal is.

Ons advies is dan ook om dit soort kleding alleen te wassen zonder wasverzachter (ook niet in wasmiddel). 

Mocht er toch enige odeur ontstaan, dan kan het wassen met een scheut azijn oplossing bieden.


Judopakken

Aangezien onze judopakken gemaakt zijn van 100% katoen, is er een zeer grote kans dat de pakken tijdens het wassen zullen krimpen. Het is dan ook belangrijk om de judopakken de eerste paar keer koud (maximaal 30 graden) te wassen. Laat het judopak vervolgens drogen aan een rek. Voor een lange levensduur van het judopak dient u deze niet in de droger te drogen.

Controleer tevens altijd het wasadvies op het label van het judopak.

Laat je inspireren in de showroom van Hooghuis Sportservice!

Kom langs!